De uitvaart

Na een overlijden moeten er in een kort tijdsbestek veel zaken geregeld en besproken worden. Wij helpen de nabestaanden bij het maken van keuzes door informatie, advies en steun te verlenen in deze periode van verdriet. De persoonlijke wensen van de overledene of nabestaanden staan bij ons centraal.
Ieder mens is immers verschillend en elke uitvaart is een persoonlijk afscheid.

Opbaring

Hoe en waar de overledene opgebaard is speelt een belangrijke rol in het rouw en verwerkingsproces.
Daarom wordt er bij ons veel zorg en aandacht besteed aan de keuzes hierin.
U kan ook zelf de overledene kleden al dan niet onder begeleiding van het gespecialiseerd personeel van Janson&Bolland.

Voor de opbaring van een overledene zijn meerdere mogelijkheden. Zo kan er gekozen worden voor een thuisopbaring of voor een opbaring in ons uitvaartcentrum gelegen aan het Levendaal 103 te Leiden of in Het Afscheidshuis, Piet Heinlaan 43 te Oegstgeest.

Ook is een combinatie mogelijk om de overledene de eerste dag of dagen thuis op te baren en de laatste dag of dagen in ons uitvaartcentrum.

Wanneer het de wens is dat er geen gelegenheid komt voor condoleancebezoek dan verblijft de overledene tot de dag van de uitvaart in een gekoelde ruimte van ons uitvaartcentrum.
De overledene kan natuurlijk ook thuis worden opgebaard zonder dat er rouwbezoek plaatsvindt.

Rouwdrukwerk

Het is vaak gebruikelijk dat men met een rouwkaart familie, vrienden en bekenden op de hoogte brengt van het overlijden. Wij hebben een ruime sortering van ‘hedendaagse’ rouwkaarten opgebouwd. Er is keuze uit verschillende motieven, kleuren en papiersoorten. Omdat wij ons rouwdrukwerk in eigen beheer vervaardigen, kunnen wij snel en 7 dagen per week zorgen dat de rouwkaarten gereed zijn om verzonden te worden. Ook kunnen wij geheel volgens uw wensen een kaart ontwerpen.

Bloemen

Bloemen geven een mooie aankleding bij een uitvaart.
U kunt een rouwboeket, rouwkrans, kistbedekking of een ander rouwstuk laten maken door Bloemen en Planten Bert Kulk uit Leiden, waar Uitvaartverzorging Janson&Bolland jarenlange ervaring mee heeft. Er is veel mogelijk met een rouwboeket. Diana Kulk kan verschillende rouwboeketten maken in verschillende stijlen. Zodra u het boeket uitgekozen heeft kunt u de bloemist vragen deze te bezorgen op de uitvaartlocatie.

https://bertkulkbloemen.nl/

Nazorg

Wat is nazorg en waarom is nazorg zo belangrijk?

Uitvaartverzorging Janson&Bolland regelt ook de zogenaamde nazorg. Nazorg is een onderdeel van de uitvaart dat nogal eens vergeten wordt. Wij vinden het heel belangrijk dat mensen na het overlijden van een dierbare ook daadwerkelijk gesteund worden door bekwame mensen.

Een week na de uitvaart neemt onze nazorgmedewerkster, Corrie Brakhoven, contact met u op om een afspraak te maken. De bedoeling van deze afspraak is om u te begeleiden bij wat er allemaal administratief afgehandeld moet worden.
Als u daar prijs op stelt neemt de nazorgmedewerkster u dit werk allemaal uit handen of assisteert zij u daarbij.

Grafsteen of Urn

Een gedenkteken of –steen moet uniek zijn, want eenieder verdient immers iets moois. Een mooie steen of urn met bijbehorende accessoires vindt u bij Keuzekamp&Marcelis met vestigingen in Leiden, Katwijk en Den Haag.

Het plaatsen van een grafsteen gaat via de beheerder van de begraafplaats en moet aan diverse voorwaarden voldoen.
Het uitzoeken en laten maken van een grafsteen kan bij diverse steenbedrijven. Wij van Uitvaartverzorging Janson&Bolland hebben jarenlange ervaring met Twan en Carolien Marcelis van Keuzekamp&Marcelis steenhouder en raden hun ook aan voor het uitzoeken van een asurn.

https://keuzenkampbv.nl/

Wat kunt u in de praktijk van ons verwachten?

  • Advies over verklaring van erfrecht
  • Pensioen wijzigen
  • Uitkerende instanties aanschrijven
  • Ziekenfonds en of ziektekostenverzekeraar op de hoogte stellen
  • Advies over wijziging tenaamstelling bank/giro
  • Abonnementen en lidmaatschappen wijzigen of opzeggen
  • Versturen uitvaartpolissen
  • Teksten voor de dankbetuiging doornemen en regelen

Uiteraard kunt u ook met haar napraten. Bovendien neemt zij de tekst voor de dankbetuiging kaarten met u door en zorgt ervoor dat deze gedrukt bij u thuis worden afgeleverd.