Rouwvervoer van de overledene gebeurt traditioneel met een rouwauto.

Buiten de kleuren zwart, wit en grijs komen er steeds meer gekleurde rouwauto’s, te weten de kleuren blauw en bordeauxrood. Mocht men hierbij nog een speciale bloemenauto willen bestellen, dan is deze verkrijgbaar in Caddillac-uitvoering en vindt zijn oorsprong in Amerika.

De bloemenauto, die ongeveer 20 bloemstukken kan vervoeren, kan in het zwart of wit worden besteld.
Rouwauto’s die door ons ingezet worden en worden geleverd door Van der Lans en Busscher uit Den Haag. Maar wist u dat de laatste rit ook anders kunt invullen. Bijzonder is de rouwkoets. De overledene kan worden vervoerd in een witte of zwarte koets en met witte of zwarte paarden.

Ook bijzonder is de uitvaarttruck. Mensen die werkzaam zijn in de transport kiezen hiervoor. Met de uitvaartbus kunt u met een grotere groep genodigde samen met de overledene naar de uitvaartlocatie toe gaan.

U kunt een uitvaartbus huren bij meerdere bedrijven in Nederland. Uitvaartverzorging Janson&Bolland heeft goede ervaringen met de Uitvaartbus koninklijke Beuk uit Noordwijk, Uitvaartbusservice uit Amsterdam en de Uitvaartbus van Van de Poel uit Deventer. Klik op de links om meer te lezen en afbeeldingen te bekijken van de bussen.

Uiteraard zijn al deze opties naar persoonlijke wensen in te vullen.