Leven en dood zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, dat weet iedereen.

En daarom hebben tegenwoordig steeds meer mensen de behoefte om hun uitvaart van tevoren zelf te regelen.
Dat kan heel simpel met de zogenaamde laatste wilsbeschikking. U kunt daarin zelf bepalen hoe uw uitvaart moet verlopen, of u gecremeerd of begraven wilt worden, of u wel of geen rouwbezoek wenst en of u wel of geen bloemen wenst.

Als zo’n wilsbeschikking aanwezig is, zullen wij uiteraard de wensen van de overledene respecteren. Wanneer u zelf van tevoren uw eigen uitvaart geregeld wilt hebben of gewoon meer informatie wilt, kunt u altijd bij ons uitvaartcentrum aan het Levendaal 103 in Leiden terecht. Daar liggen ook, geheel kosteloos, “de laatste wilsbeschikkingformulieren”, en informatiemappen.

Mocht u één van de uitvaartverzorgers persoonlijk willen spreken om uw uitvaart van tevoren te regelen, kan dat uiteraard ook. Er wordt dan een afspraak gemaakt in het uitvaartcentrum of bij u thuis. Telefonisch zijn wij dag en nacht bereikbaar op 071-5 12 21 12.

Wat zijn de kosten van een uitvaart in Leiden?
Een ieder heeft recht op een nette verzorgde en betaalbare uitvaart. Vanuit deze gedachte houden wij de kosten transparant. Elke begrafenis of crematie is anders. Een uitvaart in Leiden kost nu eenmaal niet hetzelfde als bijvoorbeeld in Utrecht. Uit ervaring weet Janson & Bolland Uitvaartverzorging dat het verstandig is om van tevoren na te denken over de uitvaart, en ook hoe deze betaalt moet worden. Het afsluiten van een uitvaartverzekering kan dan een goede en interessante oplossing zijn. Wilt u weten wat een uitvaart kost aan de hand van uw wensen? Neem gerust contact op, wij staan u graag persoonlijk te woord.

Uitvaartverzekering
Uitvaartverzekering van Nuvema een “goede keus” volgens een onderzoek van de consumentenbond.

De kosten van een uitvaart hangen vooral van de persoonlijke uitvaartwensen af. Wat voor kist moet er zijn? Hoeveel bloemen? En hoeveel mensen verwachten we? Maar daarnaast zijn ook de lokale kosten belangrijk.

Bij Janson & Bolland uitvaartverzorging, geven we elk jaar onze prijzen door aan uitvaartverzekeraar Nuvema. Voor mensen uit Leiden en omgeving wordt een uitvaartverzekering van Nuvema dan ook gebaseerd op onze prijzen en diensten. Op deze manier sluit de polis helemaal aan bij de persoonlijke wensen en betalen verzekerden niet te veel.

Premie berekenen
Bij Nuvema kunt ook u vrijblijvend een premie van een uitvaartverzekering berekenen. De Consumentenbond adviseerde in haar gids van januari 2014 te letten op zaken als de looptijd, soort verzekering, keuzevrijheid van uitvaartverzorger en de premie. De natura uitvaartverzekering van Nuvema noemde ze hierbij “een goede keus als je voor kwaliteit gaat”. Daarnaast blijkt Nuvema bij vergelijkingen vaak een goedkope uitvaartverzekering te zijn.

Laatste wilsbeschikking
De laatste wilsbeschikking is bedoeld om duidelijk te maken hoe de uitvaart moet gaan verlopen en om alle wensen daaromtrent kenbaar te maken. De laatste wilsbeschikking moet gedateerd en ondertekend zijn. Verstandig is het om dit te doen in aanwezigheid van een tweede persoon. Deze kan de wilsbeschikking mede ondertekenen en erop toezien dat uitvaart wordt uitgevoerd zoals dit in de wilsbeschikking is opgetekend.

Klik hier om de laatste wilsbeschikking te downloaden, print hem uit, vul hem in en lever hem in bij één van onze medewerkers.