De werkzaamheden van een uitvaartverzorger is zeer veelzijdig. In grote lijnen biedt de uitvaartverzorger, ondersteuning aan de nabestaanden. Hij zorgt voor de organisatie van de uitvaart. Ook geef de uitvaartverzorger adviezen aan nabestaanden over alle praktische zaken die bij het overlijden komen kijken.

Als iemand overlijdt breekt ervoor u als nabestaande een zware periode aan. U moet niet alleen een verlies verwerken, er moeten ook allerlei zaken geregeld worden en belangrijke keuzes gemaakt worden. Denk daarbij aan de uitvaart zelf, maar ook aan de uitvaartplechtigheid. Daarnaast moet u kiezen wat er met het lichaam van de overledene moet gebeuren. Een uitvaartverzorger kan u daarbij ondersteuning bieden.

Doordat de uitvaartverzorger u als nabestaande begeleidt bij het maken van allerlei keuzes, kunt u bezig zijn met rouwverwerking. De keuzes die de uitvaartverzorger u voorlegt zijn de uitvaartwensen en de kosten die daarbij komen kijken. Als u de keuze voor cremeren, begraven of natuurbegraven heeft gemaakt moet er een keuze gemaakt worden over de rouwberichtgeving, de condoleance, de uitvaartceremonie zelf en eventuele catering. Een uitvaartverzorger kan u volledig ontzorgen en helpen de juiste keuzes te maken. Maar al deze keuzes brengen uiteraard kosten met zich mee. Voor al deze zaken kunt u een beroep doen op de uitvaartverzorger. Doordat u dagelijks contact heeft met de uitvaartverzorger kunt u de tijd nemen om na te denken over de invulling van de uitvaart. Stap voor stap, van dag tot dag, wordt alles voorbereid. Om u bij alle keuzes in deze periode te begeleiden is de uitvaartverzorger van Janson&Bolland u graag van dienst. Kortom, u wordt als nabestaanden in alles bijgestaan. De uitvaartverzorger is er zowel voor, tijdens, als na de uitvaartplechtigheid voor u.